Barcelona smxbb05

Barcelona, capital de Catalunya. És basa en la dieta mediterrània, ja que està situada a la costa.   Té una gastronomia única que està basada en elements de mar, muntanya, secà i hort.   I el que fa que aquesta dieta destaqui molt més, és que els plats típics de Barcelona estan cuinats amb oli d’oliva.

Pa amb tomàquet

Està fet amb: pa torrat, tomàquet, oli d’oliva i sal. A vegades, abans de fregar-hi el tomàquet es frega all. Es serveix amb qualsevol tipus d’embotits curats, pernil, formatge, anxoves, etc..

 

Calçots

És un varietat de ceba verda coneguda com “Blanca Tardana”. Entre  finals d’hivern i abril es celebra un popular esdeveniment gastronòmic , la Calçotada, on els calçots es consumeixen massivament.

Arròs a la cassola

També anomenat “arròs de muntanya”. Es fa amb carn de conill, pollastre, i costella de porc. Es poden afegir altres ingredients com salsitxes, bollets(en tardor),mongeta tendra( a primavera), i a la  vora del mar s’afegeix peix i marisc.

Brandada de Bacallà

És elaborat amb bacallà. És un plat secà, a pagés es menjava molt sovint, tant els divendres i durant la quaresma, i també als sopars quotidians. Es menja acompanyada amb patates bullides, olives o amb pa torrat.

Sarsuela de marisc

També s’anomena l’opera en Barcelona. Esta fet amb diferents peixos de roca amb mariscs cuinats en una cassola de fang, amb un sofregit i una picada. Es similar amb altres plats com la paella, caldereta, suquet de peix, l’all cremat i romesco de peix. Es menja amb un aperitiu a base de cava rosat i unes postres amb gelat de vainilla i suc de taronja.

Suquet de peix

S’anomena també creuet de peix. Es un plat nutritiu ,esta cuinat amb cassola amb trossos diferents de peixos com rap,mero, escórpora , patata i un sofregit. També es pot afegir algun tipus de marisc.

Escalivada

És un plat típic de Catalunya amb pebrots, albergínies, cebes i de vegades amb patates escalivades i pelades o bacallà salat, assaonats amb sal, pebre i oli. També pot acompanyar un plat principal de carn o amanir una coca.

 

Faves a la catalana

Esta fet a base de faves, ceba, all, cansalada i /o botifarres variades i algunes herbes aromàtiques com la menta, el llorer o la farigola. Contenen un gran quantitat de cansalada, pernill, botifarres variades, altres verdures com carxofes o pèsols.

 

Esqueixada

És feta amb bacallà dessalat i esqueixat amb diversos vegetals com tomàquet, ceba pebrot i olives i oli d’oliva. Es un plat típic d’estiu i es pot preparar a qualsevol època de l’any.

 

 

Botifarra amb mongetes

És un plat clàssic i tradicional de Catalunya. Es el plat més estimats i més senzill de la cuina catalana. Aquest plat era conegut com a les onze mil verges.

 

Escudella i carn d’olla

És un brou típic de Catalunya. Esta feta amb carn d’olla amb llegums com cigrons, patata i col. També s’hi sol afegir ceba, api , pastanagues i all. Com que és un plat calent se sol consumir a l’hivern.

Salses

All i oli

És una salsa típica de gastronomia mediterrània elaborat per la emulsió de oli d’oliva i all.

Romesco

Esta feta amb tomàquets, alls, pa, ametlles, avellanes, sal, oli i vinagre.

Sofregit

És una salsa calenta feta amb oli d’oliva, tomàquet, i ceba. Se utilitza com base per altres plats de la gastronomia catalana.

Postres

Coca de Sant Joan

És una de coques més popular en Catalunya. En la nit de Sant Joan es menja aquesta. Es fa amb farina, pell de llimona ratllada, llet, i etc.

La crema catalana

És típica catalana. S’espesseix tradicionalment amb midó i s’aromatitza amb canella i pell de llimona i de taronja. Es coneix també com crema de Sant Josep.

Mel i mató

El mató és un tipus de formatge fresc. Fent de bullir a la llet i coagulant-la amb un element vegetal, suc de llimona o quall de animal.

Postres de músic

Són unes postres tradicional molt senzilles. Consistents a un grapat de fruita seca variada, com ametlla marcona i llargada, avellana, pinyols, i acompanyat d’un got de moscatell. També fruita dessecada com panses, albercocs. Hi ha una coca que pot anomenar-se coca de músic.

Panellets

Són uns pastissos petits, postres típics de la diada de Tots Sants a Catalunya. La base es una barreja de ametlles crues, sucre, clara d’ou batuda a punt de neu. El més popular es el panellets de pinyons.

Pet de monja

Són galetes petites i rodones, de la cuina catalana. El ingredient principal es nou polvoritzades.

Begudes

Vi negre:     Peralada, El Alella ,Tarragona i Priorat 

Vi Blanc:     Penedès 

Cava:          Penedès i  El Peralada

Sponsors

  • Categorías